Top 12 langblomstrende stauder

Lange blomstrende stauder. Foråret er tilbage i landet. Et godt tidspunkt at komme i gang med stauder i haven. Hvem drømmer ikke om en solrig have fuld af gavnlige langblomstrende planter, søde blomster dufte og flagrende sommerfugle?

Langblomstrende stauder
Stauder giver overraskende og alsidige blomsterfester. De kan se ud som om de dør om vinteren, men de fortsætter med at leve under jorden. Fra foråret overrasker de dig igen med endnu smukkere og stærkere blomster. Din have vil se lidt anderledes ud hvert år. Det er det, der gør stauder så sjove.

Top 12 langblomstrende stauder
Vil du have et væld af stauder, der blomstrer i lang tid? Med denne top 12 er du garanteret at have blomster i din have i flere måneder.

1. Erysimum ‘Bowles Mauve’, Wallflower, Rock Rocket: blomstrer fra april til oktober
2. Geranium ‘Rozanne’, Have Geranium: blomster fra maj til oktober
3. Campanula poscharskyana, Bellflower: blomstrer fra maj til september

4. Dicentra formosa, knust hjerte: blomstrer fra maj til september
5. Nepeta faassenii, Catnip: blomster fra maj til september
6. Erodium variabile, Herons næb: blomster fra maj til september

7. Salvia nemorosa ‘Caradonna’, Sage: blomstrer fra juni til august
8. Fuchsia, bobleplante: blomster fra juli til oktober
9. Euphorbia cyparissias, Euphorbia: blomster fra april til juli

10. Agastache ‘Blue Fortune’, lakridsplante – blomster fra juli til september
11. Persicaria amplexicaulis, Knotweed: blomster fra juli til september
12. Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’, Coneflower: blomster fra august til oktober

Tips til stauder
Når du planter din have, skal du ikke kun være opmærksom på farve og duft, men også på form og højde. Forskellige typer og størrelser gør en kant spændende.
-Er jorden i din have ikke så frugtbar? I løbet af vækstsæsonen skal du give gødning til flerårige planter for de bedste blomstringsresultater.
Fjern de gamle blomster efter blomstringen, så bliver du belønnet med en anden blomstringsrunde.
-Ved du ikke nøjagtigt, hvor du skal sætte en flerårig i haven? Plant midlertidigt den flerårige potte og alt i jorden. Derefter kan du beslutte, om stedet også er godt at plante planten uden at bryde rødderne. Efter plantning skal du give lidt ekstra vand for en god start på væksten.

Nogle egenskaber ved disse 12 langblomstrende stauder
1- Erysimum ‘Bowles Mauve’
Erysimum Bowles Mauve. Hollandske navne: wallflower, rock raket. Blomstrer i lang tid med lilla til karminrosa krydsformede blomster og er ca. 50-60 cm høj. Erysimum kombinerer godt med andre lyserøde og lilla blomstrende stauder. Velegnet til en stenhave. Ikke stedsegrøn. Planten kræver ikke særlig pleje. Erysimum Bowles Mauve kan formeres ved stiklinger i perioden maj-juli.

2- Geranium ‘Rozanne’
Geranium ‘Gerwat’, hollandsk navn Storksbill, er bedst kendt under navnet Geranium ‘Rozanne’. Blomstrer med ca. 5 cm store lyseblå til lilla blomster med et lille hvidt center. Den rige og lange blomstringstid gør grunddækket populært. Vokser til en højde på ca. 30 til 40 cm og kan lide en solrig til delvis skygge i grænsen og helst i en humusrig jord. Former sig ved at rive den voksne plante om foråret.

3- Campanula poscharskyana
Campanula poscharskyana er en lavvoksende klokkeblomst med en højde på ca. 15 cm. Planten blomstrer solrig i nærende jord og har blå stjerneformede blomster. Klokkeblomst kan bruges som bunddække og hængende over havevægge. Planten kan beskæres tilbage hvert forår. Campanula fås i flere farver.

4- Dicentra formosa
Dicentra formosa, på hollandsk, knust hjerte. Denne flerårige blomstrer med karakteristiske hjerteformede lyserøde blomster. Bladet er friskt grønt i farve, plant omkring 25 til 30 cm højt. Knust hjerte kan lide et solrigt sted og fugtig jord. Delskygge er også mulig. Smuk i kombination med pæreformede blomster som tulipaner. Du kan gange ved at dele om foråret. God hårdfør.

5- Nepeta faassenii
Nepeta faassenii. catnip. Smuk kantplante, der kan kombineres godt. Gråblade, der ser buskede, små blomster ud. Højde 30-50 cm. Placer denne flerårige på et solrigt sted. Også meget velegnet til brug i gryder. Ved at skære kan blomstringen forlænges indtil september. Elsket af insekter og katte, deraf det hollandske navn.

6- Erodium variabel
Erodium variabile Bishop’s Form er et bunddæksel og sod, der danner Reigersbill, det hollandske navn for denne flerårige. Pæn lyserøde blomster på stilke. Lavvoksende til 15 cm. Placer solrig, tør, permeabel, kalkholdig jord. Meget velegnet til kantvegetation. Denne flerårige har en lang blomstringstid og er meget let at vedligeholde. Giv lidt kalk nu og da.

7- Salvia nemorosa ‘Caradonna’
Salvia nemorosa Caradonna, også kendt som Sage og Bos salvie. Lidt aromatiske og kedelige grønne blade. Denne Salvia har smukke blomster fulde af lilla blomster på lodrette blomstrende pigge. Planten tiltrækker bier og sommerfugle, ideel til et solrigt sted i ikke for våd og nærende jord. Højde 60-80cm. Kombinerer fremragende med andre grænseplanter. Skær blomsterne af efter blomstringen.

8- Fuchsia
Fuchsia magellanica gracilis. En stedsegrøn og hårdfør klokkeplante. Denne yndefulde blomstrer med lilla til lilla-lyserøde klokkeformede blomster, der varer indtil efteråret – første frost. Højde 70 til 100 cm. Kan lide at være i en beskyttet, solrig eller delvis skygge i grænsen og kan formeres fra stiklinger. Delikat og meget dekorativ, nogle gartnere ser balletdansere på pointe i blomsterne.

9- Euphorbia cyparissias
Euphorbia cyparissias er en langblomstrende plante, der trives i lys skygge. De gulgrønne skovlblade og grøn-gule blomster er slående. Spurge er god at bruge ensom, fordi planten også kan sprede sig. Gennemsnitlig højde er 30 cm. Ikke rigtig kræsen når det kommer til jordtype. Plante kan modstå saltvind godt og er derfor populær i kysthaver.

10- Agastache ‘Blue Fortune’
Agastache ‘Blue Fortune’ hører til gruppen af ​​mest almindeligt dyrkede lakridsplantesorter. Denne flerårige er meget populær blandt sommerfugle, bier og humlebier. Placer planten et solrigt sted i noget tør jord; den aromatiske blomstrer med sine lilla-blå blomster gør det godt. Agastache bevarer sin ornamentale værdi, selv efter lang blomstring. Højde 80-100 cm.

11- Persicaria amplexicaulis
Persicaria amplexicaulis er en smuk kantplante til sensommeren. Knotweed foretrækker et solrigt sted, men lys skygge er også mulig. Planten er 100-120 cm høj, derfor velegnet som plante bag på grænsen. De røde blomster i pigge er dekorative. Planterne kan formeres ved opdeling om foråret.

12- Rudbeckia fulgida ‘Goldsturm’
Rudbeckia fulgid ‘Goldsturm’ vokser til en højde på 80-100 cm. Denne stærke solsikkeblomst blomstrer sent med gule blomster og et brunt-sort hjerte. Giv solhateren et solrigt sted ved grænsen. Goldsturm er en let og voldsom blomstrende haveplante, der ser godt ud i en stor gruppe. Velegnet til at skære blomster til vasen. Ved at formere frø.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *