Forplant let sommerfuglbuske ved stiklinger

En sommerfuglbuske er en populær plante i mange haver. Det stiller få krav til jorden og tiltrækker mange sommerfugle som atalanta, den hvide kål, citronsommerfuglen og andre insekter såsom humlebier fra juli til september. Selvom du ikke har en grøn tommelfinger, kan du ikke gå galt med en sommerfuglbuske. Så længe du beskærer det tilbage til 30 til 40 centimeter over jorden hvert år efter vinteren, i marts. Hvad mange mennesker ikke ved, er, at en sommerfuglbuske (Buddleja davidii) også er meget let at forplantes med stiklinger. Nedenfor forklarer jeg, hvordan du nemt kan gøre det.

Stiklinger af sommerfuglbuske
Om vinteren går de fleste planter i dvale. Det er omtrent fra november til marts. Sommerfuglbusken gør det også. Når planten er i dvale, kan du sprede den ved stiklinger. Så du kan gøre det så tidligt som i november. Men jeg finder det personligt lettere og mere logisk i marts. Så skal du alligevel beskære sommerfuglbusken.

Stikningen er let. Først skærer du pinde på 30 til 40 centimeter fra planten. Jeg bruger primært de nedre, træagtige dele, som jeg afskår i marts. De meget tynde kviste øverst er mindre egnede, og jeg bruger dem som barkflis til at stoppe ukrudt og forbedre jorden. Sørg for, at de alle har sidegrener / knopper mindst to steder. De nederste kan være et par centimeter under bunden, men du fjerner dem bagefter. Fordi disse kommer under jorden senere.

Fordi chancen for succes er høj med sommerfuglbuske. Jeg anbefaler ikke at bruge for mange. Når du beskærer en sommerfuglbuske, har du ofte 10 til 15 egnede grene til at tage stiklinger. Medmindre du har en meget stor have eller ønsker at forsyne hele din vennekreds med sommerfuglbuske, anbefaler jeg at bruge lidt mindre.

Du kan let rodfugle buske på to måder:

Stik simpelthen skæringen (e) i jorden på et beskyttet sted og giv dem lidt vand. Derefter dannes rødder i bunden, og busken begynder at vokse alene. Husk, at stiklinger i starten er mere følsomme over for kulde, vind og lys sol. Det kan være nyttigt at dyrke dem først på et beskyttet sted mod nord og kun placere dem på et solrigt sted, når de er vokset lidt.
Placer først skæringen (e) indendørs i en vase med lidt vand. Efter en uge eller to eller tre vil du se rødderne vises i bunden. Udskift vandet nu og da for at forhindre skimmelsvamp og placer ikke vasen i direkte sol. Når rødderne har en anstændig størrelse (efter ca. en måned), kan du plante den rodfæstede opskæring i haven, hvor du vil have den. Det er bedst, hvis det er lidt dejligt, men ikke for varmt vejr i et par dage. Derefter har sommerfuglbusken tid til at fastgøre sig og vænne sig til udendørs.

Stiklinger af sommerfuglbuske (buddleja davidii) i en vase efter ca. to uger.

Plante udskæringen i en pottejord (den skal stadig flytte til en anden have)
Personligt synes jeg måde 2 fungerer nemmest. Jeg beskærer sommerfuglbusken i marts alligevel, og efter en måned i vasen indendørs er det normalt godt vejr at straks sætte sommerfuglbusken på det rigtige sted i haven i april.

Beskæring af sommerfuglbuske
Beskæring af en sommerfuglbuske er let.

I marts eller begyndelsen af ​​april beskæres hele sommerfuglbusken tilbage til ca. 12 til 12 inches over jorden.
Under blomstringen, fra juli til september eller oktober, skal du lejlighedsvis beskære de brugte blomster. Sommerfuglbusken fortsætter derefter med at producere nye blomster, så du har en meget længere blomstrende sæson med sommerfugle.
Sommerfugle er først larver: værtsplanter
Hvad mange mennesker ikke er klar over, er at sommerfugle først er larver. Sommerfugle elsker nektar af sommerfuglbuske. Men larver har helt forskellige spisepræferencer. Hvis du lægger en sommerfuglbuske i din have, tiltrækker du sommerfugle til din have, men du gør intet for larven.

Faktisk bør enhver have derfor have mindst en værtsplante ud over en sommerfuglbuske. Nå, larverne fra forskellige sommerfuglearter har alle deres specifikke ønsker. Larverne på Atalanta elsker brændenælde. Hvide kål larver elsker kål og nasturtium. Og larverne af citronsommerfugle elsker havtorn og havtorn. Butterfly Foundation har en god liste over værtsplanter til sommerfuglens larver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.